La Flauta Màgica (català)

Vos vull presentar aquest projecte que hem elaborat amb els fillets i filletes de quart. La Flauta Màgica és una òpera de W.A. Mozart. Conta la història d'un ocellarire i un princep que han de salvar una princesa, na Pamina. La història és molt divertida i jo, com a mestre, l'utilitz cada any perquè m'agrada i perquè me serveix per treballar tots els conceptes musicals (notes, instruments) i extramusicals (dramatització). Però aquest any el infants de quart van decidir anar més enfora: volien representar l'obra. Però és una peça molt llarga i s'havia d'adaptar. A més afegia una altra dificultat, i és que era en castellà, una segona llengua per molts d'ells i elles. Amb els seus tutors (n'Ivan i na Joana) ens vam posar a modificar el llibret original d'Emanuel Schikaneder (l'autor de la història). Retallada per aquí i allà vam aconseguir una història per ells i elles. Vam repartir papers, escenes (a l'àrea de llengua castellana), vam demanar ajud a les famílies per aconseguir les disfresses, cosir teles, etc. 
Però açò no podia quedar només per nosaltres i decidírem gravar-ho en pel·lícula, un repte. No disposavem ni d'espai ni escenari prou gran. Vam pintar una paret de color blau per crear els decorats amb l'efecte Chroma-key. Ara també havíem de crear els decorats (a l'àrea de plàstica).
Vull afegir que les cançons que sentireu al video estan agafades de les idees del Petit Liceu i cantades per ells mateixos (en català).
Faltava una cosa, les TIC. Vaig encomanar durant els assajos i les gravacions que fessin fotos i que posassin la música. El fet de gravar les cançons, de tenir una experiència de estar davant un microfon va ser interessant.
Potser vos adonareu que alguns alumnes tenen més aparicions i d'altres manco, però vos assegur que la majoria han col·laborat perquè tot surti bé, ajudant als companys a repassar els papers, aportant idees, fent fotos, etc. És un projecte global de tots ells i elles. Agafau crispetes i sofà que comença l'espectacle.


La Flauta Magica from Josep Piris on Vimeo.